Retro. A Trendetlen
Ez a Retro, nem nosztalgia. Trendetlen tárgyak és programok. Design és Tech. Kultúra és Stílus. Nemcsak fanoknak és sznoboknak.
Ajánlj Trendetlenséget, de írj a retro.blog.hu [kukac] gmail [pont] com-ra az alábbiakért is:
- Linkcsere
- Médiaajánlat
- Együttműködés

Partnerünk: HírExtra

Rovatok

Reakciók

  • kisemma: Az utóbbi időben egyre többet hallok az elektromos infra fűtésről. Találtam eg... (2021.04.16. 08:52) Fát a földre!
  • kisemma: Sziasztok! Lehet titeket is érdekelne egy nagyon innovatív vállalkozás. Ha fűt... (2021.04.16. 08:52) Fát a földre!
  • kisemma: Sziasztok! Pár hónapja fejeződött be nálunk az építkezés, szerencsére csak jó ... (2021.04.15. 14:47) Trendetlen munkaerő: Alternatívák munka helyett
  • kisemma: Sziasztok! Pár hónapja fejeződött be nálunk az építkezés, szerencsére csak jó ... (2021.04.15. 14:46) Lou Lou, az elit.
  • Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: Illene hozzá a műanyag üdítőnyitó. Amin reklámfelirat volt és vissza lehetett ... (2012.10.15. 20:49) A Traubis pohár visszatér!
  • Utolsó 20

Turkáló

@ (17) állat (6) apple (7) asztal (5) bicikli (6) divat (47) drága (52) ékszer (11) élet (103) étel (30) exkluzív (61) fa (25) forma (13) giccs (12) gyerek (39) hasznos (25) haszontalan (15) home (90) igényes (48) iphone (6) ipod (6) iroda (22) ital (31) könyv (7) kosár (14) kult/prog (20) letisztult (58) nyár (10) olcsó (45) óra (6) pláza (19) polc (6) rendezvény (13) retro (14) stílus (48) tárolás (43) technika (30) trend (41) trendetlenség! (87) virág (26) Címkefelhő

Bookmarkolj!

AddThis Feed ButtonAddThis Social Bookmark Button

Vajon te is kockafej vagy?

2007.11.20. 22:35 republic

Mitől és miért lesz valaki kockafej? Mit jelent "Geek" -nek lenni? És egyébként is milyen élőlény az a gyík?

Fogalomtár: Kockafej, angolul Geek. A magyar kicsit pejoratívan adja vissza a valódi jelentést, hiszen Geeknek lenni cool és menő a hi-tech világban még ha a való életben nehezen is boldogul az illető. A wikipédia szerint a Geek egyfajta szakbarbár, azonban a számtech világába elmélyült illetőre sokkal inkább használják.
Vigyázat, lehet, hogy megváltozik az életed a következő Geek jellemzők olvasása után:

Egy kockafej általában vagy multinál dolgozik, vagy apúka pénzeli, netán garázsvállalkozása van. A multik csak a zseniális kockahead -eket alkalmazzák, mert munkaideje nagy részét blogja írásával, vagy más blogok olvasásával tölti, de az is lehet, hogy egy babzsákon fetreng / alszik. A youtube, a facebook és a google is mind geekek garázsában születtett meg, de Bill Gates is geek volt, egészen addig míg főállású multibilliárdos nem lett. A teljes íráshoz kattints tovább...

A geeknek vagy a legújabb ultraszuper telefonja van, vagy pedig annyira régi is kopott telefonja, hogy az már azért menő, mert már retro számba megy. Tehát ha iPhone-od, vagy Nokia 3210 környéki telefonod van, máris kockafej lettél.

Egy amerikai geektől alapkövetelmény, hogy Mac-et használjon. Itt közép-kelet-balkán Európában megelégszünk egy Multimédia Pc + Windows Vista kombóval is, ami azért komoly ellentmondás az amcsi példával szemben, de ez nem minőségi hanem fejlettségi mutató. A Vista után persze illik majd beszerezni egy Mac OS X-et is.



Az öltözködés terén megkülönböztetünk, slampos és ápolatlan fajtát. Van olyan amelyiknek nincs ideje, van amelyik egyszerűen csak nem tartaj szükségesnek, de van olyan egyed is kinek értelmezésében a dezodor kiváltja a fürdést.

Egy geeket lehet szeretni. Azt hihetnénk, hogy a modern kor fejlődésével egyre több geek lesz, ez azonban tévedés. Manapság divat  lett ez a fajta életérzés, és mindez párosulva a pénzzel, kitermelte a sznobok új generációját.


Ha magadra ismertél, és a sokktól még tudsz gépelni oszd meg velünk a pánikrohamot, a  retro.blog.hu(kukac)gmail.com -címre várjuk Geek élményeiteket.

4 komment

Címkék: geek youtube facebook életstílus kult/prog kockafej

A bejegyzés trackback címe:

https://retro.blog.hu/api/trackback/id/tr53236329

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Geek a divat - Worldshots 2007.11.22. 00:09:35

[...]után persze illik majd beszerezni egy Mac OS X-et is. (Retro blog - Vajon te is kockafej vagy?) Kénytelen leszek lassan tudomásul[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helloszabi · http://helloszabi.com 2007.11.22. 00:22:03

Miért pont Ricky Van Veen és Josh Abrams lett kiválasztva a montázshoz? :) Akkor már inkább Jakob Lodwick, ő jobban megfelel a leírásnak...

[Valószínűleg 10-ből 1 ember fogja maximum tudni, hogy kikről beszélek, nekik mondom csak: többek közt ezek a srácok alapították a College Humor nevű site-ot, illetve a Vimeo nevezetű, a Youtube-ot simán verő videómegosztó mögött is ők állnak. Valamint nemrégiben Jakob Lodwick beszállt a Tumblr-be is

Rövid bemutatás: gawker.com/news/the-more-you-know/know-your-college-humor-founders-298664.php]

pyro 2007.11.24. 07:17:52

őőő,iphone pipa, régi telefon pipa, de szeretek fürdeni és normálisan felöltözni... most akkor én még geek sem lehetek? Te jó ég: egy korcs vagyok!!! :)

Arielle · http://arielle.blog.hu 2007.11.27. 12:10:28

Egy geek, aki Windowst használ? Na ne viccelj. :)

Hutchington 2008.01.21. 06:35:59

Hűűha.. Qtek 2020i PDA, hazai informatikai nagyvállalatnál dolgozom,Windows xp x64, Windwos 2003 server, az öltözködést leszarom.. most a akkor geek vagyok? :D



Olvass Több Retrot!
ability park állat apple asztal baba bagaboo bicikli billentyűzet blog boconcept ceruza citromfacsaró cumitartó dánia design within reach divat drága due ékszer elem élet életstílus eszköz étel exkluzív fa facebook forma fotó fürdő geek giccs golden blog gyerek gyertya halloween hanukka hasznos haszontalan helyszínelő home hűtő idő igényes ikea iphone ipod iroda ital japán játékgép jövő háza karácsony kazetta képeslap képriport kert kockafej kona konfetti konyha könyv kosár kreatív kulcs kulcstartó kult/prog kutya kutya macska lámpa lego légycsapó letisztult macska magyar design mama matrica millenáris minimál minimalista műhó multi touch műtárgy naptár nike növény nyár olcsó óra orosz ősz tél ötletes partedli pazarlás pénz pixel plakát pláza pohár póker polc porcelán posta rendezvény retro retro.blog.hu shana logic siess! snowboard space invaders sport starck stílus swarovski szappan szék szőnyeg tárolás táska távirányító technika tél telefon tetris timbuk2 tök toll trafó trend trendetlenség! tsé-tsé turista tv unicahome váza virág waili wamp wc papír youtube zsidó

süti beállítások módosítása